میراث مکتوب- هشتمین همایش بین المللی «شمس و مولانا» روزهای پنجشنبه و جمعه هفتم و هشتم مهرماه 1401 به صورت حضوری طبق روال همه ساله در شهر خوی برگزار میشود. روزهای یکشنبه و دوشنبه 10 و 11 مهرماه نیز سخنرانیهای مجازی انجام خواهد شد.
فاطمه مدرسی، دبیر هشتمین همایش علمی شمس و مولانا در تشریح جزئیات برنامههای مراسم پایانی این رویداد گفت: ۵۳ مقاله به مرحله نهایی داوری هشتمین همایش بینالمللی شمس و مولانا در خوی راه یافتند که از میان آنها ۶ مقاله برای ارائه حضوری و ۳۰ مقاله برای چاپ در کتاب مجموعه مقالات از طرف کمیته داوران انتخاب شدند.
او افزود: در این همایش، اساتیدی از دانشگاههای باغچهشهر استانبول، سلجوق قونیه، آتاتورک ارزروم و یوزونجیییل وان حضور خواهند داشت. همچنین بخش دیگری از اساتید خارجی و داخلی در روزهای نهم و دهم مهر ماه این همایش علمی را به صورت مجازی ادامه خواهند داد.
فاطمه مدرسی خاطرنشان کرد: افزون بر نویسندگان مقالات برگزیده، سخنرانان مدعو از دانشگاههای تهران، شیراز، تبریز، ارومیه، علامه طباطبایی، زنجان و سیستان و بلوچستان و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به سخنرانی خواهند پرداخت.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه تاکید کرد: مقالات و سخنرانیهای این دوره از همایش با اولویت شمسپژوهی و مقالات شمس انتخاب شدهاند که این رویه در سالهای آتی نیز ادامه خواهد یافت.
مدرسی اظهار امیدواری کرد با تداوم این رویکرد با همکاری سایر دانشگاهها و موسسات پژوهشی داخل و خارج از کشور محتوای بیشتر و باکیفیتتری در رابطه با شمس تبریزی تولید شود.
بنا بر اعلام دبیر علمی هشتمین همایش بینالمللی شمس و مولانا در خوی، عقد قرارداد همکاری با اساتید دانشگاههای خارجی و ارائه جدیدترین یافتهها از نسخ خطی مقالات شمس تبریزی از جمله رویدادهای ویژه این همایش خواهد بود.
جعفرپور مدیر تولیت شمس تبریزی و رئیس همایش نیز با اعلام اینکه تعدادی از خبرگزاریها و رسانههای داخلی و خارجی با حضور در همایش بینالمللی شمس و مولانا برنامههای این رویداد را منعکس خواهند کرد، گفت: با هماهنگیهای انجام شده با اداره کل رسانههای خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی شبکههای تلویزیونی خبرنگاران و تهیه کنندگان این رسانه با حضور در همایش، برنامههای این رویداد بینالمللی را پوشش خواهند داد.
او سپس گفت: تاکنون حضور خبرنگاران و عوامل «آناتولی ترکیه و آپای آذربایجان و شبکه سحر رسانه ملی کشورمان» در هشتمین همایش بینالمللی شمس و مولانا قطعی شده است و گزارشهای تهیه شده توسط این گروه خبری در دیگر شبکه های خبری از جمله فرانسه و آمریکا و الجزایر نیز منعکس خواهد شد
منبع: پایگاه اطلاعرسانی کتابخانه مجلس
خطیبی میدانست هویت ایرانی با شاهنامه و زبان فارسی پیوند ذاتی دارند و برای حفظ زبان فارسی، هماره باید از فردوسی گفت و درباره شاهنامه نوشت.
افزودن دیدگاه جدید