میراث مکتوب- همایش «چشمانداز منطقهای میراث راه ابریشم، همزیستی فرهنگها» به همت پژوهشکده ابنیه و بافتهای فرهنگی-تاریخی 11 بهمن 1401، در راستای فعالیت پایگاه پژوهشی راه ابریشم برگزارمیشود.
راه ابریشم محدوده گستردهای از سرزمینها و فرهنگها، از شرق تا غرب را شامل میشود که بهواسطه روابط دور و دراز تاریخی، برخوردار از اشتراکات فرهنگی و تمدنی شدهاند و میراث بازمانده از همسایگیها، همزبانیها، تبادلات و مراودات انسانی، در شناخت ظرفیت مفهوم و گستره راه ابریشم قابل مطالعه و بازاندیشی است.
این راه که از شرق دور آغاز شده، با گذار از فلات ایران به سرزمینهای غربی متصل میشد، از میان دشتها، صحراها کوهها، جنگل، دریا و رودخانههایی میگذشت. در دامن این طبیعت متنوع، شهرها، روستاها، سکونتگاههای موقت، منزلگاههای کاروانی و استحکامات قرار داشتند که به فراخور موقعیت، در تعامل با این رویدادها و جریان حیاتی این راه تاریخی واقع میشدند.
راه ابریشم جز اینکه میتواند از راه مشاهده و تفکر در میراث و مصادیق فرهنگی و تاریخی نگاه به گذشته را تعمق بخشد، امروز نیز نقش تعیین کننده و استراتژیک در گسترش روابط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشورهای واقع در حوزه راه خواهد داشت.
از اینرو از همۀ دانشوران، عالمان، پژوهشگران، دانشجویان و علاقمندان دعوت میشود، با ارائۀ آثار علمی، در قالب مقاله، در این همایش شرکت کنند.
مفهوم راه ابریشم و عوامل اثرگذار در شکلگیری زیرساختهای آن، همزیستی فرهنگها در راه ابریشم و چشمانداز پیشِرو در روابط منطقهای در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ...، میراث شهرها، روستاها، مناظر فرهنگی و میراثطبیعی واقع در حوزه راه ابریشم، میراث معماری، بویژه مستحدثات بینراهی در حاشیه راه ابریشم، پژوهشها و کاوشهای باستانشناسی و باستانسنجیِ مواد فرهنگی در مناطق حوزه راه ابریشم، میراثفرهنگی ناملموس(مردمشناسی، زبان و گویش، هنر و صناعت و ...)، تجارب حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی ، فناوریهای نو در شناسایی و ثبت آثار، محورهای همایش«چشمانداز منطقهای میراث راه ابریشم، همزیستی فرهنگها» را تشکیل میدهند.
مهلت ارسال اصل مقاله 30 دی ماه 1401 است و علاقمندان میتوانند مقالات خود را به ایمیل silkroad@richt.ir ارسال و برای اطلاع از شرایط به سایت دبیرخانه همایش به آدرس silkroad.richt.ir (نشانی دبیرخانه: تهران، خیابان امام خمینی، خیابان سی تیر، روبروی موزه ملی ایران، پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری) مراجعه و یا با شماره تلفنهای02166758760 و 60-02166736452 داخلی(312) تماس بگیرند.
خطیبی میدانست هویت ایرانی با شاهنامه و زبان فارسی پیوند ذاتی دارند و برای حفظ زبان فارسی، هماره باید از فردوسی گفت و درباره شاهنامه نوشت.
افزودن دیدگاه جدید