به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، امروز چهارشنبه، 28 دیماه 1401، هشتاد و چهارمین محفل ماهانه و دوستانۀ مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، موسوم به شوق دیدار، پس از وقفهای سهماهه، با حضور جمعی از اساتید و دوستداران فرهنگ ایرانزمین، در سالن کتابخانۀ این مؤسسه برگزار شد.
در این جلسه دکتر اکبر ایرانی، مدیرعامل مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، پس از خوشامدگویی به حاضران، با اشاره به درگذشت دکتر ابوالفضل خطیبی در هفتۀ گذشته، گفت: درگذشت این پژوهشگر برجسته که در جلسات ماهانۀ میراث مکتوب نیز شرکت میکرد برای ما سنگین و تلخ و مایه تأسف و تأثر است و ما در شمارۀ جدید گزارش میراث که با مقالهای از ایشان و تصویری از ایشان در همین روزها به چاپ رسیده یاد ایشان را گرامی داشتهایم.
در ادامه دکتر علیاشرف صادقی به بیان نکاتی دربارۀ شخصیت و خدمات زندهیاد دکتر ابوالفضل خطیبی پرداخت و از جمله ویژگیهای ایشان به روحیۀ صمیمی، دانش دوستی، تلاش و کوشش از صمیم دل و شیفتگی ایشان نسبت شاهنامه و ادب فارسی اشاره کرد.
در ادامه دکتر حسین میرمجلسی، پزشک متخصص گوارش، به بیان نکاتی در حوزۀ تخصصی خود پرداخت و سپس کتابی مشتمل بر 50 قطعه خوشنویسی از اشعار با موضوع پزشکی و پرستاری به خط کاوه تیموری با حضور خوشنویس این اثر به دکتر میرمجلسی تقدیم شد.
در ادامه این محفل دکتر ایرانی از زندهیاد دکتر محسن جعفری مذهب یاد کرد و گفت: امروز سالروز تولد دکتر جعفری مذهب است که ضمن گرامیداشت یاد ایشان از خانوادۀ محترمشان که بانی جلسه امروز هستند، تشکر میکنیم.
سخنران بعدی جلسه آقای جمشید کیانفر، سردبیر سابق مجلۀ آینۀ میراث، بود که به بیان خاطرات و نکاتی دربارۀ مرحوم دکتر جعفری مذهب پرداخت.
در ادامه و به مناسبت انتشار کتابی از خاطرات دکتر یوسف ثبوتی، ایشان به بیان مطالبی مرتبط با موضوع کتاب و خاطراتی از تحصیل در دانشگاه تهران، تدریس در دانشگاه شیراز و روند راهاندازی دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان پرداخت.
در بخش دیگری از نشست امروز دکتر ایرانی از آقای یحیی شایستهمنش برای پشتیبانی از انتشار کتاب «خلاصة الأشعار و زبدة الأفکار» بخش همدان و لاحقههای بغداد و جُربادقان و خوانسار و نواحی آن بلاد، و از آقای سعید کزازی برای حمایت از انتشار کتاب «تاریخ رستمخان سپهسالار گرجی»، که هر دو از منشورات جدید مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب است، یاد و از این حامیان فرهنگ تشکر کرد.
در ادامه دکتر مجدالدین کیوانی به توضیحاتی در خصوص روند شکلگیری و تدوین و انتشار و ترجمه مجموعه تاریخ ادبیات فارسی به همت احسان یارشاطر، به مناسبت چاپ مقالهای در همین خصوص در شمارۀ جدید گزارش میراث، پرداخت.
در ادامه دکتر ایرانی از انتشار کتاب «فهرست نسخههای خطی دانشگاه بنارس» به کوشش خانم فاطمه سماواتی از سوی مؤسسۀ میراث مکتوب و انتشار کتاب «اصول و منابع تصحیح متون» نوشتۀ علی صفری آق قلعه، پژوهشگر مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، به عنوان کتاب درسی از سوی انتشارات سمت خبر داد.
همچنین در بخشی از این نشست دکتر حسین معصومی همدانی و آقای اسفندیار معتمدی به بیان نکاتی در خصوص خدمات دکتر یوسف ثبوتی در قالب دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان پرداختند و خانم نوشآفرین انصاری از خدمات آقای اسفندیار معتمدی سخن گفت.
پایانبخش هشتاد و چهارمین محفل ماهانه و دوستانۀ مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب نیز شعرخوانی دکتر ضیاء موحد و سید عبدالجواد موسوی بود.
خطیبی میدانست هویت ایرانی با شاهنامه و زبان فارسی پیوند ذاتی دارند و برای حفظ زبان فارسی، هماره باید از فردوسی گفت و درباره شاهنامه نوشت.
افزودن دیدگاه جدید