بانک اطلاعات نسخه ‌هاي خطي ترکيه

ميراث مكتوب - مرکز پژوهشي ايسام (İSAM) که مقر آن در کشور ترکيه و در شهر استانبول قرار دارد،يکي از غني‌ترين مراکز پژوهش مطالعات اسلامي در خاورميانه به شمار مي‌رود. اين مرکز داراي کتابخانه مرجع ارزنده‌اي است که خوشبختانه برخي از اين منابع به صورت ديجيتالي از طريق وب سایت اين نهاد در دسترس محققان است.
عمده‌ترين فعاليت پژوهشي اين مرکز نگارش دائرة المعارف اسلام به زبان ترکي استانبولي (İslam Ansiklopedisi) است که تاکنون (2013م)چهل و دو جلداز آن منتشر شده است و شوربختانه به جهت مشکل زبان نگارش آن، نوعاً بيشتر پژوهشگران ايراني، از داده‌هاي علمي اين کارستان ارزشمند محروم مي‌باشند. راقم سال‌ها پيش، به عنوان يک بايسته پژوهشي، پيشنهادِ برگردان فارسي دست کم بخش‌هايي از اين اثر که به تاريخ و فرهنگ ما ايرانيان مرتبط است را مطرح کرده بود.
وبسايت اين مرکز، بانک‌هاي اطلاعاتي متنوع، براي هزاران نسخه خطي، چاپي، مقالات و سالنامه‌ها به زبان‌هاي مختلف است که خوشبختانه بخشي شامل صدها بلکه هزاران مورد آنها داراي متن ديجيتالي کامل مي‌باشد که براي نموه مي‌توان به مقالات عثماني و رساله‌هاي عثماني با فرمت پي دي اف اشاره نموده که اکنون به صورت روي خطي، در دسترس پژوهشگران مي‌باشد.
از جمله بانک‌هاي اطلاعاتي ارزشمند موجود در وبسايت ايسام، مي‌توان به بانک داده‌هاي نسخه‌هاي خطي تعدادي از کتابخانه‌هاي ترکيه اشاره نمود که به نظر مي‌رسد داده‌هاي نامگوي بيش از 200000 نسخه خطي به زبان‌هاي عربي، فارسي و ترکي در آن گنجانده شده باشد.اين داده‌ها به زبان ترکي استانبولي نگارش يافته است و از اين طريق در دسترس محققان متون کهن مي‌باشد.

برای مطالعه متن کامل این مقاله بر روی این لینک کلیک کنید

افزودن دیدگاه جدید

Filtered HTML

  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • تگ‌های HTML مجاز: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.