با بهره از «آغاز نامه» و «دنا»

میراث مکتوب - بخشی از نسخه های فهرست حاضر، نسخه هایی است که زمانی در تملک مرحوم آقای فخرالدین امینی نصیری بوده است. این نسخه ها دارای چند ویژگی مشترک هستند: 1- تصویری از این نسخه ها در کتاب گنجینۀ خطوط دانشمندان چاپ شده است، که در این فهرست ضمن ذکر منابع کتابشناسی و نسخه شناسی، با عنوان «گنجینه» به آن اشاره شده است. 2- بر روی آستر یا برگ اول نسخه، با مداد، گزارشی از ویژگی های نسخه آمده است. نویسنده گزارش، اصرار داشته امتیازی خاص برای نسخه قائل شود مثل منحصر بودن یا خط مؤلف.
بخش دیگری از نسخه های این فهرست، نسخه هایی است که از کشورهای همسایه آمده و توسط کتابخانه خریداری شده است. بعضی از این نسخه ها هیچ امتیاز خاصی نداشته و معمولاً ناقص الطرفین و از قرن سیزده هجری قمری است و یا بخشی از این کتابها فقهی و اصولی است که مؤلف و نام کتاب قابل تشخیص نیست. ولی بعضی از آنها کتاب هایی است که مؤلف و نام کتاب قابل تشخیص نیست. برخی هم کتابهایی هستند که در ایران یا نسخه ندارد و یا کم نسخه می باشد و از این نظر قابل توجه و اهمیت است.
برکت، در این اثر، از دو کتاب ارزشمند «آغاز نامه» و «فهرستواره دستنوشت های ایران= دنا» بهره گرفته است.
فهرست نسخه های خطی کتابخانه مجلس شورای اسلامی؛ جلد51؛ (نسخه های شماره 18501-18900)؛ تالیف: محمد برکت؛ تهران:کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی؛ چاپ اول: 1390؛ در قطع وزیری؛ با 246 صفحه و به بهای 60000 ریال منتشر شده است.
معرفی کتاب از زکیه بیات

افزودن دیدگاه جدید

Filtered HTML

  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • تگ‌های HTML مجاز: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.