پروفسور فرانسیس ریشار در مرکز پژوهشی میراث مکتوب

ميراث مكتوب - پروفسور فرانسیس ریشار ، ایران شناس و نسخه پژوه برجسته فرانسوی روز دوشنبه 16 دی ماه میهمان مركز پژوهشي میراث مکتوب است و در جلسه ای با حضور نسخه پژوهان و متخصصان متن پژوهی شرکت خواهد کرد

شايان ذكر است از نسخه پژوهان و متن شناساني از موسسات و كتابخانه هاي مختلف در ايران براي شركت در اين جلسه دعوت به عمل آمده است. آقايان احمدرضا رحیمی ریسه، ناصر گلباز، نجيب مايل هروي، دكتر سيد منصور طباطبايي، مصطفي درايتي، دكتر منصور صفت گل، دكتر جواد بشري، دكتر محمدرضا موحدي، محمد باهر، عسكر بهرامي، دکتر ابوالقاسم امامی، دکتر محسن جعفری مذهب، جمشيد کیان فر، سيد علي آل داود، محمدحسين ساکت، ابوالفضل حافظيان بابلي، محمدحسین مرعشی، بهروز ایمانی، سيد محمد عمادی حائری، مجيد غلامی جلیسه، سيد محمدمجتبي حسيني، سید صادق اشکوری و خانم ها دكتر فريبا افكاري، دكتر سوسن اصيلي و پريسا كرم رضايي از دعوت شدگان به اين جلسه هستند.


آشنايي با فرانسیس ریشار

فرانسيس ژان اوگوست ريشار در سال ۱۹۴۸ ميلادى در شهر پاريس به دنيا آمد. پس از پايان تحصيلات متوسطه به دانشكده‏ زبان‏هاى شرقى پاريس رفت و در سال ۱۹۷۰ در رشته زبان‏ هاى فارسى و ادبيات لاتين و يونانى فارغ‏ التحصيل شد. او سپس جهت ادامه ‏تحصيل به دانشگاه تهران آمد و سال‏هاى ۱۹۷۰ و ۱۹۷۱ را در آن دانشگاه نزد استادانى چون بروجردى، محمدتقى دانش پژوه و ايرج‏افشار به آموزش زبان، تاريخ و نسخه ‏هاى خطى زبان فارسى پرداخت. فرانسيس ريشار پس از بازگشت از تهران به تحصيلات خود دررشته تاريخ و زبان‏شناسى در دانشگاه سوربُن پاريس به مدت دو سال ادامه داد. در سال ۱۹۷۴ كتابدار شعبه نسخه هاى خطى كتابخانه ملى فرانسه در بخش شرقى شد و مسئوليت اداره مخزن فارسى و تهيه فهرست آن را برعهده گرفت تا اين كه به رياست كتابخانه شرقى فرانسه برگزيده شد.

مركز پژوهشى ميراث مكتوب، به پاس ۳۵ سال مطالعات ايران شناسى فرانسيس ريشار و ارج نهادن به همت او در جهت نسخه شناسى و فهرست نگارى ميراث گران بهاى مكتوب فارسى، مراسم گراميداشتى براى او در دوم آذر۱۳۸۴برگزار كرد. در اين مراسم استاد ايرج افشار در تجليل از فرانسيس ريشار گفت: «فرانسيس ريشار، آداب، سنن و فرهنگ ايران شناسان مشهور گذشته را در حوزه مطالعات ايران ‌شناسي به دوره معاصر منتقل كرده است و در دو زمينه متن‌شناسي و نسخه‌شناسي و نيز در تبيين وجوه هنري نسخه‌هاي خطي فارسي و بررسي تاريخ نقاشي ايران و ارتباط آن با نسخه‌هاي خطي، بسيار ماهر است».




افزودن دیدگاه جدید

Filtered HTML

  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • تگ‌های HTML مجاز: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.