دکتر مهدی محقق رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی شد

ميراث مكتوب - بنا به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامي و تایید رئیس جمهوری و دیگر اعضای هیئت امنا، دكتر مهدی محقق به عنوان رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی منصوب شد.

در حکم وزیر ارشاد آمده است:

جناب آقای دکتر مهدی محقق

نظر به مراتب علمی، شایستگی و سوابق ممتد فرهنگی جناب‌عالی و به استناد ماده 3 اساسنامه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و با عنایت به مصوبه هیئت امنای انجمن به موجب این حکم به عنوان رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی منصوب می‌شوید.

امید می‌رود با استعانت از خداوند متعال و بهره‌گیری از همکاری اعضای هیئت مدیره و نیروهای کارآمد در جهت معرفی و بزرگداشت عالمان و متفکران عرصه فرهنگ و تمدن اسلام و ایران و احیای آثار ارزنده آنان و نقش ایرانیان در اعتلای فرهنگ اسلامی و انجام سایر وظایف محوله موق و مؤید باشید.

آشنایی با سوابق علمی دکتر مهدی محقق

دكتر مهدي محقق در سال 1308 شمسي در مشهد به دنيا آمد. وي پس از تحصيلات مقدماتي، علوم حوزه‌اي را در مشهد و تهران تا حد اجتهاد طي كرد. پس از اخذ ليسانس از سال 1330 تا سال 1339به دبيري دبيرستانها و اداره بخش نسخ خطي كتابخانۀ ملي فرهنگ پرداخت. در سال 1337 دكتراي الهيات و معارف اسلامي را به پايان رسانيد و در سال 1338 دكتراي زبان و ادبيات فارسي را اخذ نمود. در سال 1339 به دانشياري دانشكدۀ ادبيات دانشگاه تهران برگزيده شد و در سال 1346 به درجۀ استادي ارتقا يافت. استاد از سال 1348 تا 1357 مدير گروه زبان و ادبيات فارسي دانشگاه تهران و بعد از انقلاب نيز به مدت يك سال عهده‌دار رياست دانشكده دماوند گرديد. او به مدت دو سال به عنوان استاد مهمان در دانشگاه لندن و مدت هشت سال به تناوب در دانشگاه مك‌گيل كانادا به تدريس پرداخت و در سال 1347 شعبه موسسه مطالعات اسلامي دانشگاه مك‌گيل را در تهران تاسيس كرد.

دكتر محقق عضو و رئيس انجمن استادان زبان و ادبيات فارسي و عضو هيئت امناي انجمن فلسفه ايران بوده و اكنون مشاور علمي و عضو هيئت امناي بنياد دائرة‌المعارف بزرگ اسلامي و عضو پيوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسي است.

ايشان همچنين از اعضاي هيات امناي مركز پژوهشي ميراث مكتوب هستند.

از آثار دكتر مهدي محقق مي توان به بيست گفتار در مباحث فلسفي و كلامي تأثير قرآن در اشعار ناصرخسرو، تحليل اشعار ناصر خسرو، ترجمه شرح منظومه غررالفرائد سبزواري، تصحيح كتاب «مفتاح الطب و منهاج الطلاب»، تعليقات، مقدمه و تصحيح اشترنامه عطار، تعليقات، مقدمه و تصحيح وجوه قرآن تفليسي
شرح الهيات شفا ملا مهدي نراقي، شرح باب حادي عشر علامه حلي
شرح مشكلات و مقدمه بر پانزده قصيده از ناصرخسرو، شيعه در حديث ديگران، مقدمه در شرح احوال و آثار و افكار السيره الفلسفيه رازي، مقدمه و فرهنگ لغات لسان التنزيل
اشاره كرد.

.........................................................

نظر کاربر: حسین مسرت
سه شنبه 15 بهمن 1392 - 07:36

بسیار انتخاب خجسته ای است. مبارک اهل قلم باشد

نظر کاربر:
سه شنبه 15 بهمن 1392 - 09:26

حق به حقدار رسید




افزودن دیدگاه جدید

Filtered HTML

  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • تگ‌های HTML مجاز: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.