ميراث مكتوب - سابقه آشنایی من با آثار استاد محمّدعلی موحّد به حوالی سال 1350 می رسد که دانش آموز سال های آخر دبیرستان در رشته ریاضی بودم. در آن سال ها بود که از یکی از خویشاوندان نزدیک خویش دو کتاب گرفتم:
سیدارتا و بهگود گیتا. کتاب
سیدارتا نوشته هرمان هسه را که داستان زندگی بودا به روایتی نو است، به سرعت خواندم که سخت مرا تحت تأثیر قرار داد. اندکی بعد خواندن کتاب گیتا را آغاز کردم که به ترجمه دکتر موحّد بود. با این که اطّلاع اندکی از اندیشه ها و تعالیم هندوان داشتم، طولی نکشید که مجذوبش شدم ولی هیچ گاه نمی توانستم به یک باره از جاذبه مطالب آن خارج شده و کتاب را به انتها برسانم. این بود که جزو کتاب هایی درآمد که هرازگاهی به آن ناخنک می زدم و گاه چند خط و گاه چند صفحه از آن را میخواندم و هر بار که به دلیل عدم آشنایی کافی با زمینه فکری آن حیران می شدم، مقدمه استاد را بر این کتاب، دیگربار مرور می کردم. ولی همواره خواندن کامل و دقیق کتاب را به اتمام درس های شاقّ دبیرستان، که واقعاً عنوان تکلیف درسی برازنده آن بود، موکول می کردم. تا این که دوره دبیرستان تمام شد و من عازم دیار فرنگ برای ادامه تحصیل شدم. در آن سفر یکی از کتاب هایی که همراه خود بردم همین کتاب بود. در غربت فرنگ این کتاب جزو سه چهار کتاب اصلی ای بود که انیس و مونس دل رمیده من بودند و هر بار که غم غربت مرا در بر می گرفت، خواندن آنها همواره وطن مأنوس زمینی و آسمانی را به یادم می آورد و آرامش خاطرم میداد.
مطلبي كه در بالا آمده است مقدمه مقاله «نسبت میان نظر و عمل به رأی مایستر اکهارت» نوشته شهرام پازوكي است كه در ارج نامه استاد محمدعلي موحد منتشر شده است.
متن كامل اين مقاله را بر روي فايل زير بخوانيد.
يادآور مي شود مجموعه مقالات با قافلۀ شوق (ارج نامۀ استاد محمدعلی موحد) به اهتمام محمد طاهري خسروشاهي از سوي انتشارات ستوده به چاپ رسيده است.اخبار مرتبط.........................................................
فیاض و تاریخ بیهقیرفتارشناسی عشق در قابوس نامهابراهیم پورداود و رستخیز ایران در جنگ اول جهانیدر حُسنِ کار موحد و نقدِ ابن عربیآغاز ترجمه در ایرانبازبینی مکتوبات مولانا جلال الدّین بلخی رومی و نقد نقدهای آنشمس موحدمقبرة الشعرا و سابقۀ تاریخی آنترجمه منظوم سخنان حضرت محمد (ص)خاتم و نقش پیدا و پنهان آن در بیتی از حافظ بررسی جایگاه شناسانه حافظ و مولوی در ارتباط با محیط اجتماعینمونه ای نادر از سنجش زمان در کتاب هفتم دینکردحافظانه های شهریارافول شمس تبریزییک قصیده تازه از عنصریسکوت سعدیفرزانه حقیقت جوچون مه پی آفتاب رفتم...یادداشتی درباره ارج نامه دکتر محمدعلی موحدبُرده و قضیب پیغمبر اکرم (ص)مقامات ابوعلی قومسانی

دريافت فايل
افزودن دیدگاه جدید