ميراث مكتوب - خلوت نشینی از ارکان مهم تعالیم عرفان اسلامی و طریقت صفویّه است. خلوت نشینی دارای اقسامی است که مهم ترین آنها اعتکاف و چلّه نشینی است. در این مقاله کوتاه به معرفی اجمالی فقه النفس احکام چلّه نشینی می پردازیم.
در سیر و سلوک عرفانی، چلّه نشینی، مراقبت خالصانۀ چهل روزه از خود است، تا از این طریق باطن سالک به آمادگی لازم جهت دریافت حکمت ناب الهی از طریق کشف و شهود قلبی نائل شود.
هرسال یا چند سال یک بار، خلوت گزیدن و عبادت حضرت محبوب به مدت چهل روز، اسباب منور شدن سالک و دست یابی او به حکمت الهی و گشوده شدن چشم درون و بصیرت می شود.
ادامه اين مقاله نوشته سيد سلمان صفوي را كه در ارج نامه استاد محمدعلي موحد منتشر شده است بر روي فايل زير بخوانيد.
يادآور مي شود مجموعه مقالات با قافلۀ شوق (ارج نامۀ استاد محمدعلی موحد) به اهتمام محمد طاهري خسروشاهي از سوي انتشارات ستوده به چاپ رسيده است.اخبار مرتبط..........................................................
شمس در مقالاتغزلی از مولاناقضا و مَقْضی از دیدگاه مولوی و ابن عربیوجهی از وجوه احوال و آثار حاج محمدآقا نخجوانینسبت میان نظر و عمل به رأی مایستر اکهارتفیاض و تاریخ بیهقیرفتارشناسی عشق در قابوس نامهابراهیم پورداود و رستخیز ایران در جنگ اول جهانیدر حُسنِ کار موحد و نقدِ ابن عربیآغاز ترجمه در ایرانبازبینی مکتوبات مولانا جلال الدّین بلخی رومی و نقد نقدهای آنشمس موحدمقبرة الشعرا و سابقۀ تاریخی آنترجمه منظوم سخنان حضرت محمد (ص)خاتم و نقش پیدا و پنهان آن در بیتی از حافظ بررسی جایگاه شناسانه حافظ و مولوی در ارتباط با محیط اجتماعینمونه ای نادر از سنجش زمان در کتاب هفتم دینکردحافظانه های شهریارافول شمس تبریزییک قصیده تازه از عنصریسکوت سعدیفرزانه حقیقت جوچون مه پی آفتاب رفتم...یادداشتی درباره ارج نامه دکتر محمدعلی موحدبُرده و قضیب پیغمبر اکرم (ص)مقامات ابوعلی قومسانی

دريافت فايل
افزودن دیدگاه جدید