میراث مکتوب - مراسم گرامیداشت ثبت چهار میراث مستند ایران در فهرست حافظۀ جهانی یونسکو روز دوشنبه 5 آبان در كتابخانۀ ملي برگزار مي شود.
روز دوشنبه 5 آبان 1393 مقارن با 27 اكتبر «روز جهاني ميراث ديداري و شنيداري» از سوي يونسكو به منظور افزايش آگاهي از اهميت حفاظت از اسناد ديداري و شنيداري انتخاب شده است.
ثبت چهار ميراث مستند ايراني در فهرست منطقه اي آسيا و اقيانوسيه حافظه جهاني دستاورد كميته ملي حافظه جهاني در ارديبهشت ماه 93 است. اين چهار اثر عبارتند از: المسالك و الممالك استخري از مهم ترين آثار جغرافيايي سدۀ 4 هجري، فيلم مستند جان مرجان از آثار با اهميت در حوزه حفاظت محيط زيست دريايي خليج فارس و درياي عمان، مجموعه اسناد و تصاوير كربلا مربوط به سال هاي 1191 تا 1413 قمري (1777 تا 1992 ميلادي) دولت قاجار در ايران و حكومت هاي پادشاهي و جمهوري در عراق و ونديداد مجموعه كهن ترين نوشته ها و سروده هاي ايرانيان و كتاب مقدس آئين زرتشت.
این مراسم از ساعت9:30 صبح با عنوان اهداي گواهي ثبت به چهار ميراث مستند ايران در فهرست حافظه جهاني در كتابخانه ملي واقع در بزرگراه شهید حقانی، بعد از ایستگاه مترو، تالار شریعت زاده برگزار می شود.
در این مراسم نهادها و موسساتی چون کمیتۀ ملی حافظۀ جهانی، سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی جمهوری اسلامی ایران، ادارۀ اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران، کتابخانۀ بزرگ آیت الله العظمی مرعشی نجفی، سازمان کتابخانه ها، موزه و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهشی میراث مکتوب، دانشگاه تهران و سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مشارکت دارند.
آشنایی با حافظۀ جهانی یونسکو
حافظه جهاني عنوان برنامه اي است كه سازمان تربيتي، علمي و فرهنگي سازمان ملل متحد (يونسكو) با هدف افزايش آگاهي همگاني ، حفاظت پايدار و دسترسي جهاني به ميراث مستند بشر، آن را طرح ريزي و براي نخستين بار در سال 1992 ميلادي ( 1371 شمسي) به جهانيان معرفي كرد. كميته ملي حافظه جهاني ايران نيز در جهت ثبت آثار مستند ايراني تشكيل گرديد كه يكي از كميته هاي كميسيون ملي يونسكو و نهادي شورايي است كه با مشاركت و همكاري روساي مراكز مهم ميراث مستند در كشور شكل گرفته است و سازمان اسناد و كتابخانه جمهوري اسلامي ايران رياست اين كميته را بر عهده دارد.
خطیبی میدانست هویت ایرانی با شاهنامه و زبان فارسی پیوند ذاتی دارند و برای حفظ زبان فارسی، هماره باید از فردوسی گفت و درباره شاهنامه نوشت.
افزودن دیدگاه جدید