میراث مکتوب - در هرگز و همیشۀ انسان (از میراث عرفانی خواجه عبدالله انصاری) عنوان تازه ترین اثر دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی است که از سوی انتشارات سخن راهی بازار نشر شده است.
امتیاز بزرگ این کتاب بر تمامی آثاری که در ایران و خارج از ایران تا کنون به نام خواجه عبدالله انصاری انتشار یافته، این است که چند «متن» پارسی موجود در این کتاب با تمامی آثار نشریافته به نام خواجه، از بنیاد متفاوت است. آشنایان این گونه مباحث نیک می دانند که آنچه از آثار فارسی خواجه عبدالله تا این لحظه در جهان نشر یافته است، به جز کتاب طبقات الصوفیه و صد میدان او همگی آثاری هستند که به لحاظ مسائل مایگی و سبک شناسی و نسخه شناسی بسیار جدیدند.
قدیم ترین نمونه هایی که تاکنون به نام آثار فارسی خواجه عبدالله انتشار یافته، به لحاظ نسخه شناسی، با روزگار او فاصله ای چهارصد پانصد ساله دارند و از منظر مسائل سبک شناسی و تاریخ زبان نیز دارای کمترین نشانه هایی از قدمت اند.
خوانندگان در کتاب حاضر این بخش ها را در اختیار دارند:
فهرست عناوین این کتاب به این شرح است:
خواجه عبدالله انصاری
«پیر هری» غیر از «خواجه عبدالله انصاری» است!
دربارۀ آثار فارسی منسوب به انصاری
اشاره ای به آثار عربی خواجه عبدالله
بخش اول
بخش دوم
بخش سوم: روایتی کهن از مناجات انصاری
بخش چهارم: فصل من کلمات شیخ الاسلام عبدالله انصاری
بخش پنجم: مناجات
مناقب شیخ الاسلام
شفیعی کدکنی: محمدرضا، در هرگز و همیشۀ انسان (از میراث عرفانی خواجه عبدالله انصاری)، تهران، سخن، 1394 545 صفحه، شمارگان: 2200 نسخه، قطع: رقعی.
خطیبی میدانست هویت ایرانی با شاهنامه و زبان فارسی پیوند ذاتی دارند و برای حفظ زبان فارسی، هماره باید از فردوسی گفت و درباره شاهنامه نوشت.
افزودن دیدگاه جدید