میراث مکتوب- جلد 65 «فهرست نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی ایران» در 558 صفحه چاپ و منتشر شد.
این کتاب از شمارههای بازیابی 22001 تا 22300 بوده که حاصل تلاش دو فهرستنویس است.
این فهرست 300 جلد (408 عنوان) را در بر دارد. از این شمارهها، 405 عنوان به نسخههای خطی و سه عنوان به نفایس کتابخانه، اختصاص دارد که در فهرست جداگانهای معرفی خواهد شد.
نسخهها به چهار زبان فارسی، عربی، ترکی واردو نگارش یافتهاند. تاریخ کتابت این مجلد میان سده 7 تا 14 قمری است.
کهنترین نسخه رقمداری که در این مجلد معرفی شده، شرح القانون به شماره بازیابی 22226 با تاریخ 758 قمری و قدیمیترین نسخه بدون رقم، قرآن کریم به شماره بازیابی 22211 با تاریخ تقریبی سده 7 قمری است.
تحقیق و تألیف این فهرست را سفانه زمانزاده و شهرام سعیدیمهر انجام دادهاند. با انتشار این فهرست تعداد فهرستهای نسخههای خطی منتشر شده کتابخانۀ ملی ایران به 44 جلد رسید.
در این فهرست 300 نسخۀ خطی فارسی و عربی از گنجینۀ نسخههای خطی کتابخانۀ ملی ایران معرفی شده است. در تهیۀ این فهرست، از قواعد استاندارد فهرستنویسی برای یکدستسازی اطلاعات نسخههای خطی استفاده شده و این اطلاعات در دو بخش کتابشناسی و نسخهشناسی ارائه شده است.
علاقهمندان جهت تهیه این اثر میتوانند به فروشگاه انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران واقع در ساختمان کتابخانۀ ملی ایران مراجعه کنند یا با شمارۀ 81623315 تماس بگیرند.
خطیبی میدانست هویت ایرانی با شاهنامه و زبان فارسی پیوند ذاتی دارند و برای حفظ زبان فارسی، هماره باید از فردوسی گفت و درباره شاهنامه نوشت.
افزودن دیدگاه جدید