header
English -   فارسي صفحه اصلي - موضوعات خبري - ارتباط با ما - يادداشت هاي روزانه جمعه، 19 شهريور ماه ، 1389

جست و جو              


بر آمد ز نام نیاکان خروش/ رسید از میان قرونم به گوش// که تنها تو را خاک ننهاده ایم/ تو را گنج های گران داده ایم// نه تنها وطن آب و خاک است و بس/ نگوید چنین گفته را هیچ کس// گر این خطه «ایران» از آغاز بود/ به فرهنگ و میراث ممتاز بود// و گر خاک آن برتر از گوهر است/ بود زانکه خاکش گهر پرور است// از این مرده ریگ آنچه مطلوب ماست/ یقین دان که میراث مکتوب ماست// نهادند بهر تو چون یادگار/ تو هم با پژوهش به بعدی سپار// ::سید علی موسوی گرمارودی::

فهرست


آينه ميراث در بانك نشريات

-پایگاه مجلات تخصصی نور

-مركز منطقه‌اي اطلاع رساني علوم و فناوري

-بانك اطلاعات نشريات كشور ( مگيران)

-پايگاه اطلاع رساني سراسري اسلامي( پارسا)



معرفي كتاب و نشريات

عالم آرای شاه اسماعیل با مقدمه، تصحیح و تعلیق اصغر منتظر صاحب

"میراث ایران" تالیف سیزده تن از خاورشناسان زیرنظر آرتورجان آربری با ترجمه احمد بیرشک، بهاء‌الدین پازارگاد، عزیزالله حاتمی، محمد سعیدی، عیسی صدیق و محمد معین/ انتشارات علمی و فرهنگی

ساخت های زبان فارسی و مسئله ترجمه قرآن نوشته مرتضی کریمی‌نیا / مجموعه‌ای شامل شانزده مقاله و گفتگو

مهرها و نگین‌ها در مجموعه موزه آستانه حضرت معصومه (س)، کتابخانه مجلس

مصحف بهارستان؛ گلچیني از زیباترین صفحات نفیس‌ترین قرآن‌های كتابخانه مجلس از عهد ایلخانی و تیموری تا صفویه و قاجار



ميراث مكتوب در آينه مطبوعات

قديمي‌ترين نسخه «نهج‌البلاغه» موجود در جهان رونمايي مي‌شود/ فارس

توسط ابوالفضل ورمزيار صورت مي‌گيرد؛ مناقب‌خواني علي‌نامه در نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم / فارس

نمايشگاه «چاپ همانند نسخ خطی» برگزار می‌شود/ ایکنا

براي نخستين‌بار در ايران برگزار مي‌شود: نمايشگاه چاپِ همانند نسخه‌هاي خطي در ميراث مكتوب/ ایبنا

نمايشگاه چاپ همانند نسخ خطي براي نخستين بار در ايران / ایرنا

پژوهش رواقي درباره پسوندها برگزيده جايزه كتاب فصل شد/ فارس

تصحيح کتاب "تاريخ شاه صفي" منتشر شد / ایرنا

مشروح وقایع بهبهان در زمان یورش افغان/ خبرآنلاین

تصحيح کتاب"ديوان فهمي استر آبادي"منتشر شد / ایرنا

انتشار ویژه نامه میراث مشترک مکتوب ایران و افغانستان

میراث مکتوب:فصل نامه «پیام بهارستان» ویژه نامه ای برای  نخستین همایش بین المللی میراث مشترک مکتوب ایران و افغانستان شامل مطالب جالب و خواندنی پیرامون حوزه ادب و فرهنگ افغانستان منتشر کرد.


فصل نامه «پیام بهارستان» ویژه نامه ای برای  نخستین همایش بین المللی میراث مشترک مکتوب ایران و افغانستان به مدیر مسئولی «رسول جعفریان» و سردبیری «قدرت الله حسن زاده» منتشر کرده است.

در این ویژه نامه 24 صفحه ای مطالب جالب و دیدنی در حوزه فرهنگ افغانستان، معرفی شعرا، نویسندگان و بزرگان حوزه مطبوعات به چشم می خورد.

دکتر «رسول جعفریان» در سر مقاله این نشریه تحت عنوان «عبور از ظاهر به باطن» چنین می نویسد: «تأسف بر انگیز است که ما طی سال ها از میراث عظیم مکتوب غفلت کرده ایم و از فواید حفظ آنها بی بهره مانده ایم. جهل نسبت به داشته ها ، سبب فاصله گرفتن از آن آثار و آموزه های نهفته در آن ها شده و ما را به سوی اندیشه های سطحی و بیرونی سوق داده است و ما به جای آن که از ریشه تغذیه کنیم، متوسل به شاخ و برگ دیگران شده، آن ها را دست آوریز ماندن قرار داده ایم.

برداشتن هر قدمی برای تأمل در داشته های خود به ویژه آثار مکتوب که تجربه های فشرده و پایدار بشری هستند برای ما از نان شب واجب تر است این کاری است که باید هر چه زودتر آغاز کرده و با جدیت دنبال کنیم.»

«یک زبان، چندین مکان»، «گمشدگی میراث مکتوب در جغرافیای افغانستان»، «فرهنگ مهمترین پیوند دهنده ملل/ علاء الدین بروجردی» ، گفت و گوهایی با «محمد رضا بهرامی» سفیر سابق ایران در افغانستان، «محسن روحی صفت»، کارشناس امور افغانستان و «مرتضی باقری» فعال حوزه افغانستان، از جمله مطالب به کار رفته در صفحات سوم تا پنجم این نشریه است.

«افغانستان فرزندی از فرزندان خراسان بزرگ» عنوان مقاله است که به بررسی تاریخ افغانستان در طول تاریخ از قرن اول میلادی تا جمهوری اسلامی افغانستان می پردازد.

هم چنین در این نشریه به معرفی «صدیق برمک» فیلمساز رزمنده افغانی پرداخته شده است، صدیق برمک متولد 1340 در دره پنجشیر افغانستان است فیلم «اسامه» او در سال 2003 جایزه دوربین طلایی جشنواره کن و در سال 2004 جایزه بهترین فیلم خارجی گلدن گلوب را دریافت کرد.

«رادیو و تلویزیون افغانستان» عنوان یکی دیگر از مطالب این ویژه نامه است که به معرفی شبکه های تلویزیونی و رادیویی افغانستان پرداخته و ذکر می کند که «افغانستان در حال حاضر دارای یک سازمان رسانه ای مل به نام رادیو و تلویزیون ملی افغانستان است این سازمان دارای یک شبکه تلوییونی و یک شبکه رادیویی است. اگر چه RTR رسانه ای متعلق به دولت است طبق قوانین جدید رسانه ای دولتی و نه خصوصی است، بلکه رسانه ای مردمی  است که صرفا هزینه اش را دولت تأمین می کند.»

این ویژه نامه در صفحه دهم، گذری بر مطبوعات افغانستان از آغاز تا امروز،دارد. در کنار آن تصاویری از مطبوعاتی هم چون باران، طلوع افغان و اتفاق اسلام به چشم می خورد، پس از بررسی مطبوعات افغانستان از آغاز تا به امروز،  «محمود طرزی» شاگرد سید جمالالدین و پدر مطبوعات افغانستان معرفی و تلاش شده تا شمه ای هر چند کوتاه از فعالیت های وی بیان شود.

«غلام محی الدین انیس»، دیگر فعال مطبوعاتی افغانستان است که در این ویژه نامه معرفی شده است، انیس پدر مطبوعات آزاد افغانستان نام گرفته است، وی نخستین روزنامه غیر حکومتی افغانستان را با عنوان «انیس» منتشر کرد.

«نوستالژیک قومی در تاریخ نگاری معاصر افغانستان» عنوان مقاله ای به قلم «ناهید عالمی کرمانی» است که در تلاش شده یادآوری شود از بازنگری و بازآفرینی آثاری که به عصبیت های قومی دامن می زند در تاریخ نگاری باید پرهیز کرد.

«نگاهی به ادبیات نوین افغانستان» عنوان مقاله ای است که به معرفی «خالد حسینی» نویسنده افغانی ـ آمریکایی و صاحب آثاری هم چون «بادبادک باز»  و «هزار خورشیدرو»است . بادبادک باز اولین اثر این نویسنده به شمار می رود که در سال 2003 در آمریکا و اروپا با فروش خوبی مواجه شد و دومین اثرش با عنوان «هزار خورشیدرو» برای سومین هفته متوالی به عنوان پرفروش ترین کتاب ادبیات داستانی در آمریکای شمال معرفی شده است.

«عتیق رحیمی» دیگر شخصیت فرهنگی افغان است که در این ویژه نامه معرفی شده است، رحیمی نویسنده و فیلمساز برجسته افغانستانی و صاحب آثاری هم جون «سنگ صبور»  و « خاک و خاکستر»است.

«عبدالحی حبیبی» نیز در این ویژه نامه مقاله ای مفصل درباره تاریخچه نسخه های خطی افغانستان و احیای متون آن به رشته تحریر درآورده است، وی در این مقاله عنوان می کند، «داستان نسخه های خطی خراسان مانند سرنوشت شهرهای آن ملال آور و حسرت انگیز است.»

«نمونه مناسبات فرهنگی میان ایران و افغانستان» مطلب پایانی این نشریه است، که در آن نمونه هایی از نامه های فضلا و شعرای افغانستان به استاد «ایرج افشار»  ذکر شده است.


ارسال شده در مورخه : شنبه، 26 تير ماه ، 1389 توسط admin
 

لینکهای مرتبط

· مطالب بیشتر در مورد گزارش
· سایر مطالب نوشته شده توسط admin


پربازدیدترین مطلب در زمینه گزارش:
تأکید آیت الله العظمی بهجت بر لزوم چاپ و احياى ذخاير شيعه

امتیاز دهی به مطلب

امتیاز متوسط : 0
تعداد آراء: 0

لطفا رای مورد نظرتان را در مورد این مطلب ارائه نمائید :

عالی
خیلی خوب
خوب
متوسط
بد

انتخاب ها


 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان


این سایت در قبال مطالب طرح شده توسط کاربران هیچگونه مسئولیتی ندارد . مسئولیت مطالب و نظرات ارائه شده بر عهده کاربر ارائه کننده مطلب می باشد .

حق انتشار اطلاعات براي مركز پژوهشي ميراث مكتوب محفوظ است.
© 2000-2007 mirasmaktoob.ir